Skip to content
De 10 meest voorkomende fouten als Permanente make-up Artist

De 10 meest voorkomende fouten als Permanente make-up Artist

Als professionele permanente make-up artist is het belangrijk om de juiste technieken te gebruiken en op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Helaas maken veel PMU-artiesten nog altijd dezelfde fouten. Hieronder vind je de 10 meest gemaakte fouten die je als PMU-artiest moet vermijden:

1. Geen rekening houden met de huidskleur en ondertoon van de klant. Dit kan leiden tot onnatuurlijke resultaten en klachten van de klant.

2. Geen goede voorbereiding van de huid. De huid moet schoon en droog zijn voordat je begint met de behandeling. Anders kan de inkt niet goed hechten.

3. Het gebruik van verkeerde naalden. Het is belangrijk om de juiste naald te kiezen voor de gewenste resultaten. Hierbij moet je rekening houden met de dikte van de huid en het gewenste effect.

4. Te diep of te oppervlakkig in de huid werken. Dit kan leiden tot ongelijkmatige resultaten en kleurvervaging.

5. Geen rekening houden met de vorm van het gezicht. De vorm van de wenkbrauwen moet passen bij de vorm van het gezicht voor het mooiste resultaat.

6. Het gebruik van verkeerde pigmenten. Het is belangrijk om kwalitatieve pigmenten te kiezen die lang meegaan en niet vervagen.

7. Geen rekening houden met de leeftijd van de klant. Bij oudere klanten moet je voorzichtiger werken en rekening houden met de elasticiteit van de huid.

8. Het gebruik van te veel verdovende crème. Dit kan leiden tot onnatuurlijke resultaten en een verhoogd risico op complicaties.

9. Het niet goed informeren van de klant over nazorg. Klanten moeten weten hoe ze hun PMU-beschaduwing moeten verzorgen om de beste resultaten te behouden.

10. Onvoldoende opleiding en training. Het is belangrijk om een goede opleiding te volgen en regelmatig trainingen te volgen om up-to-date te blijven met de nieuwste technieken en trends.

Door deze fouten te vermijden, kun je als PMU-artiest betere resultaten behalen en tevreden klanten hebben. Zorg ervoor dat je altijd de hoogste kwaliteit levert en blijf leren en groeien in je vak.

Leave a reply

Your email address will not be published..

Quick Shop