Skip to content
Hoe zit het genezingsproces van Powder Brows eruit?

Hoe zit het genezingsproces van Powder Brows eruit?

Het genezingsproces van powder brows kan variëren van persoon tot persoon, maar over het algemeen duurt het ongeveer 4-6 weken voordat de huid volledig genezen is. Tijdens de eerste week na de behandeling kunnen de wenkbrauwen er donker en intens uitzien, maar naarmate de huid geneest, zal de kleur van de powder brows vervagen tot een zachte, poederachtige finish.

In de eerste paar dagen na de behandeling is het belangrijk om de wenkbrauwen droog te houden en te vermijden dat ze in contact komen met water. Het dragen van make-up of het aanraken van de wenkbrauwen moet ook worden vermeden om de huid niet te irriteren. Het is normaal dat de huid in de behandelde gebieden licht moet zwellen of rood wordt, maar dit moet binnen enkele dagen verdwijnen.

Na de eerste week kan er zich een lichte korstvorming voordoen op de behandelde huid, wat een normaal deel is van het genezingsproces. Het is belangrijk dat deze korstjes niet worden aangeraakt of afgepeld, omdat dit kan leiden tot littekens of pigmentverlies. Na ongeveer 4-6 weken zijn de powder brows volledig genezen en klaar voor een touch-up om de kleur te behouden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het resultaat van powder brows afhangt van verschillende factoren, waaronder de huidtype, de hoeveelheid zonlicht die de wenkbrauwen ontvangen en hoe goed de huid na de behandeling wordt verzorgd. Het is essentieel om de nazorginstructies van de behandelaar te volgen om het beste resultaat te behalen.

Leave a reply

Your email address will not be published..

Quick Shop