Skip to content
Permanente make-up en UV straling

Permanente make-up en UV straling

Ultraviolette (UV) straling kan een negatieve invloed hebben op permanente make-up. Permanente make-up is een vorm van tattoo die wordt gebruikt om de uiterlijke kenmerken van de persoon te verbeteren. Het kan worden gebruikt om de wenkbrauwen, lippen en oogleden te benadrukken en kan jarenlang meegaan.

Echter, UV straling kan de pigmenten in permanente make-up beïnvloeden. De pigmenten kunnen vervagen, van kleur veranderen of zelfs verdwijnen door blootstelling aan de zon. Dit kan gebeuren als de permanente make-up niet goed is beschermd tegen de zon.

Om de permanente make-up te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV straling, wordt aanbevolen om zonnebrandcrème op de behandelde gebieden aan te brengen voordat u naar buiten gaat. Het dragen van een hoed of het vermijden van direct zonlicht kan ook helpen om de permanente make-up te beschermen.

Als u permanente make-up heeft en u zich zorgen maakt over de effecten van UV straling, kunt u het beste contact opnemen met uw behandelende schoonheidsspecialist voor meer informatie en advies.

Leave a reply

Your email address will not be published..

Quick Shop