Skip to content
Waarom vervaagd permanente make-up over tijd?

Waarom vervaagd permanente make-up over tijd?

Terwijl permanente make-up ontworpen is om langdurige resultaten te leveren, zal het na verloop van tijd geleidelijk vervagen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom dit gebeurt:

1. Natuurlijke celvernieuwing: Het lichaam vervangt constant oude cellen door nieuwe cellen. De huid, waarop permanente make-up is toegepast, ondergaat dezelfde celvernieuwing, waardoor het pigment van de permanente make-up in de loop van de tijd vervaagt.

2. Blootstelling aan de zon: Ultraviolet licht van de zon kan permanente make-up pigmenten afbreken. Blootstelling aan de zon kan permanente make-up laten vervagen en veranderen van kleur.

3. Slechte nazorg: De nazorg is een belangrijk onderdeel van het behouden van permanente make-up. Ondanks dat permanente make-up bedoeld is om lang mee te gaan, kan slechte nazorg er toe leiden dat het pigment sneller vervaagt of zelfs verdwijnt.

Kortom, permanente make-up vervaagt over tijd als gevolg van het natuurlijke afbraakproces van de huid, blootstelling aan de zon, huidveroudering en slechte nazorg. Het is belangrijk om te onthouden dat permanente make-up niet eeuwig meegaat, maar regelmatig bijwerken kan helpen om de resultaten te behouden.

Leave a reply

Your email address will not be published..

Quick Shop