Kleurenleer bij Chi Beauty Lounge: De Kleurencirkel en Perfecte Pigmentselectie

Kleurenleer bij Chi Beauty Lounge: De Kleurencirkel en Perfecte Pigmentselectie
Bij Chi Beauty Lounge weten we hoe belangrijk de juiste kleuren zijn voor het behalen van prachtige resultaten in permanente make-up en andere schoonheidstoepassingen. In deze blogpost richten we ons op de basisprincipes van kleurenleer en hoe je de kleurencirkel kunt gebruiken om de juiste pigmentondertoon per klant te bepalen.

Wat is de Kleurencirkel?

De kleurencirkel is een visueel hulpmiddel dat de relaties tussen de verschillende kleuren weergeeft. Het bestaat uit primaire, secundaire en tertiaire kleuren. Deze indeling helpt schoonheidsspecialisten om de kleuren en hun eigenschappen te begrijpen, zodat ze betere keuzes kunnen maken voor pigmenten en behandelingen.

Primaire Kleuren

De primaire kleuren zijn de basiskleuren waaruit alle andere kleuren zijn samengesteld. Deze zijn:

  • Rood
  • Blauw
  • Geel

Secundaire Kleuren

Secundaire kleuren ontstaan door twee primaire kleuren te mengen. Deze kleuren zijn:

  • Oranje (rood + geel)
  • Groen (blauw + geel)
  • Violet (rood + blauw)

Tertiaire Kleuren

Tertiaire kleuren ontstaan door een primaire kleur te mengen met een secundaire kleur. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Geelgroen (geel + groen)
  • Blauwgroen (blauw + groen)
  • Blauwpaars (blauw + violet)


Hoe de Kleurencirkel te Gebruiken

1. Het Begrijpen van Kleurruimte

Door de kleurencirkel te bestuderen, leer je hoe kleuren zich tot elkaar verhouden. Dit is belangrijk bij het selecteren van pigmenten, omdat je kunt zien welke kleuren elkaar aanvullen (complementaire kleuren) en hoe je kleuren kunt mengen voor de gewenste tinten.

2. Het Herkennen van Complementaire Kleuren

Complementaire kleuren bevinden zich tegenover elkaar op de kleurencirkel. Wanneer je een pigment met een bepaalde ondertoon wilt neutraliseren, kun je de complementaire kleur gebruiken. Bijvoorbeeld, als een klant een blauwe aders heeft, helpt een oranje tint om dit te neutraliseren.

3. Het Bepalen van Pigmentondertonen

Bij het kiezen van pigmenten is het essentieel om de ondertonen van de huid van de klant in overweging te nemen. Dit kunnen warme, koele of neutrale ondertonen zijn. Door de kleurencirkel te gebruiken, kunnen professionals gemakkelijker de juiste kleurselectie maken die aansluit bij de natuurlijke teint van de klant.

Het Belang van Juiste Kleurkeuze

Een goede kleurkeuze zorgt ervoor dat de behandelingen er natuurlijk en harmonieuze uitzien. Bij Chi Beauty Lounge gebruiken we de kleurenleer als fundament voor al onze behandelingen. Dit zorgt ervoor dat elke klant een prachtig, op maat gemaakt resultaat krijgt dat past bij hun unieke kenmerken.

Maak een afspraak bij Chi Beauty Lounge!

Ben je nieuwsgierig naar wat wij voor jouw schoonheid kunnen betekenen? Maak vandaag nog een afspraak bij Chi Beauty Lounge en ontdek hoe onze deskundige kennis van kleurenleer en de kleurencirkel jou kan helpen aan het perfecte pigment. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Zurück zum Blog

Einen Kommentar hinterlassen