Zum Inhalt springen

Powder Brows

Bij Powder brows worden de wenkbrauwen bijna volledig ingeschaduwd, De aanzet van de wenkbrauwen wordt lichter ingeschaduwd met naar de punten toe donkerder waardoor het een mooie overloop heeft maar ook heel zacht en natuurlijk oogt.  Met deze techniek van permanente make-up wordt op een heel subtiele wijze gepigmenteerd waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd.  Alleen is het resultaat semi permanent, dat houdt in dat je na ongeveer 1,5 a 2 jaar jouw wenkbrauwen een touch up behandeling moet geven om langer te genieten van perfecte wenkbrauwen.

CHIMENE 
POWDER BROWS | €449
NABEHANDELING BINNEN 6-8 WEKEN | €0
TOUCH UP BINNEN 4 MAANDEN | €95
TOUCH UP BINNEN 6 - 12 MAANDEN | €175
TOUCH UP BINNEN 1 - 1,5 JAAR | €200
TOUCH UP BINNEN 1,5 - 2 JAAR | €275

KAYLEIGH
POWDER BROWS | €399
NABEHANDELING BINNEN 6-8 WEKEN | €0
TOUCH UP BINNEN 6 - 12 MAANDEN | €175
TOUCH UP BINNEN 1 - 1,5 JAAR | €200
TOUCH UP BINNEN 1,5 - 2 JAAR | €275

Boek nu

Veelgestelde vragen

Powder brows, ook wel bekend als ombre brows of shadow brows, zijn een semi-permanente make-up techniek voor de wenkbrauwen. Deze techniek creëert een zachte, poederachtige afwerking die er natuurlijk uitziet en die niet zo hard opvalt als traditionele tatoeages.

Het proces van het aanbrengen van powder brows begint met een consult waarbij de vorm en kleur van de wenkbrauwen worden besproken om een ​​op maat gemaakte look te creëren. Vervolgens wordt tijdens de behandeling pigment in de bovenste laag van de huid aangebracht met een dunne naald. De techniek houdt in dat de pigmentatie in kleine stipjes wordt aangebracht totdat er een mooie poederachtige afwerking is bereikt.

De voordelen van powder brows zijn onder meer dat ze minder pijnlijk zijn dan traditionele tatoeages, dat ze minder vaak hoeven te worden bijgewerkt dan microblading en dat ze er heel natuurlijk uitzien. Bovendien zorgt de zachte, poederachtige afwerking ervoor dat de wenkbrauwen er altijd gevuld en gedefinieerd uitzien. 

Er zijn echter ook nadelen aan deze techniek. Het kan enkele weken duren voordat de wenkbrauwen volledig genezen zijn en in sommige gevallen kan er sprake zijn van roodheid, zwelling of enige ongemak na de behandeling. Bovendien zijn de kosten van een behandeling die powder brows omvat vaak hoger dan die van traditionele wenkbrauwvorming en kan het bijwerken van de wenkbrauwen om de paar jaar nodig zijn.

Kortom, als je op zoek bent naar een semi-permanente oplossing voor het invullen en definiëren van je wenkbrauwen, dan is powder brows een goede optie om te overwegen. Het is belangrijk om met je cosmetisch specialist te overleggen of het de juiste behandeling is voor jou en wat je kunt verwachten van het proces en de resultaten.

We ontvangen je in onze salon op het afgesproken tijdstip. De meeste dames ervaren de behandeling als niet pijnlijk maar voelbaar.

We bespreken samen met jou al je wensen en geven advies, dan beginnen we met de browmapping. Hierbij meten we alles op de hand van verschillende meetinstrumenten om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij jouw gezicht passen. We epileren de wenkbrauwen indien nodig en tekenen de vorm en de kleur in potlood. Vervolgens geven we jou de spiegel aan zodat je vooraf de vorm kan zien. Indien je nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is.

Indien je akkoord gaat, beginnen we aan de powderbrows. De behandeling zelf duurt gemiddeld 1,5u-2u. We proberen stipt te werken en meestal lukt dat, maar soms kan de behandeling meer tijd vragen dus hou ermee rekening bij je dagplanning dat we zouden kunnen uitlopen.

Het genezingsproces van powder brows kan variëren van persoon tot persoon, maar over het algemeen duurt het ongeveer 4-6 weken voordat de huid volledig genezen is. Tijdens de eerste week na de behandeling kunnen de wenkbrauwen er donker en intens uitzien, maar naarmate de huid geneest, zal de kleur van de powder brows vervagen tot een zachte, poederachtige finish.

In de eerste paar dagen na de behandeling is het belangrijk om de wenkbrauwen droog te houden en te vermijden dat ze in contact komen met water. Het dragen van make-up of het aanraken van de wenkbrauwen moet ook worden vermeden om de huid niet te irriteren. Het is normaal dat de huid in de behandelde gebieden licht moet zwellen of rood wordt, maar dit moet binnen enkele dagen verdwijnen.

Na de eerste week kan er zich een lichte korstvorming voordoen op de behandelde huid, wat een normaal deel is van het genezingsproces. Het is belangrijk dat deze korstjes niet worden aangeraakt of afgepeld, omdat dit kan leiden tot littekens of pigmentverlies. Na ongeveer 4-6 weken zijn de powder brows volledig genezen en klaar voor een touch-up om de kleur te behouden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het resultaat van powder brows afhangt van verschillende factoren, waaronder de huidtype, de hoeveelheid zonlicht die de wenkbrauwen ontvangen en hoe goed de huid na de behandeling wordt verzorgd. Het is essentieel om de nazorginstructies van de behandelaar te volgen om het beste resultaat te behalen.

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal drie maanden zichtbaar zijn.

Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 6-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 6-8 weken na de eerste behandeling.

Eerder dan zes weken bijwerken is niet mogelijk omdat de wenkbrauwen dan nog niet genezen zullen zijn. Als het niet lukt om voor de bijwerkingsafspraak binnen de 6-8 weken te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode van 9-12 weken na de eerste behandeling maar dan betaal je een extra van 50 euro omdat de specialiste meer tijd dan gewoonlijk zal nodig hebben voor de behandeling.

De afspraak voor het bijwerken van de powder brows kan niet eerder plaatsvinden dan zes weken na uw eerste procedure.
Hierna kun je meer schaduw toevoegen en de wenkbrauwen intenser maken (omdat het tijdens de genezingsfase enigszins kan vervagen), wat donkerdere of warmere kleuren kiezen en de vorm corrigeren. Als je huid bijvoorbeeld op sommige plekken het pigment niet heeft opgenomen, is er een touch-up nodig om het bij te werken.

Andere bijwerkingen zijn niet zo verplicht als de eerste. Als u echter wilt dat uw powder brows langer meegaan, moet u er minstens elke 6 - 12 maanden een krijgen.

Terwijl permanente make-up ontworpen is om langdurige resultaten te leveren, zal het na verloop van tijd geleidelijk vervagen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom dit gebeurt:

1. Natuurlijke celvernieuwing: Het lichaam vervangt constant oude cellen door nieuwe cellen. De huid, waarop permanente make-up is toegepast, ondergaat dezelfde celvernieuwing, waardoor het pigment van de permanente make-up in de loop van de tijd vervaagt.

2. Blootstelling aan de zon: Ultraviolet licht van de zon kan permanente make-up pigmenten afbreken. Blootstelling aan de zon kan permanente make-up laten vervagen en veranderen van kleur.

3. Slechte nazorg: De nazorg is een belangrijk onderdeel van het behouden van permanente make-up. Ondanks dat permanente make-up bedoeld is om lang mee te gaan, kan slechte nazorg er toe leiden dat het pigment sneller vervaagt of zelfs verdwijnt.

Kortom, permanente make-up vervaagt over tijd als gevolg van het natuurlijke afbraakproces van de huid, blootstelling aan de zon, huidveroudering en slechte nazorg. Het is belangrijk om te onthouden dat permanente make-up niet eeuwig meegaat, maar regelmatig bijwerken kan helpen om de resultaten te behouden.

Alle prijzen zijn gebaseerd op ervaring. Hierdoor kan de prijs bij de ene stylist hoger zijn dan bij de ander.

Schnell Einkaufen