Skip to content

Nazorg

Nazorginstructies wenkbrauwen, lippen en eyeliner

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygienische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi resultaat leiden. Als je het behandelde gebied goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is.

Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid open, waardoor er een wond ontstaat. Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig aanvoelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling.

Tijdens het herstel kun je korstjes krijgen, dit is heel normaal. Het pigment zit onder de korstjes en daarom is het belangrijk om ze er niet af te krabben. Om het behandelde gebied zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen kunt u de onderstaande adviezen volgen.

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Raak het behandelde gebied niet aan met vuile vingers, onthoud dat het een geopende en helende wond is. Een infectie kan ervoor zorgen dat het resultaat niet mooi geneest.

Probeer het behandelde gebied zo min mogelijk nat te maken. Door de korstjes te weken zullen deze sneller loslaten waardoor het niet goed geneest. Het pigment zit onder de korstjes en als deze vroegtijdig loslaten blijft er minder pigment over.

5 dagen niet sporten en 10 dagen geen sauna. In zweet zitten zouten en dit stoot het pigment af.

De behandelde huid niet afdekken met pleisters of verband. Slaap niet op uw gezicht, zo voorkom je dat de korstjes er sneller van af vallen. Zorg voor een schone kussensloop om infecties te voorkomen.

Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, cremes, make-up of andere producten op het behandelde gebied totdat alle korstjes van nature zijn afgevallen. Deze producten kunnen de genezing van het behandelde gebied in gevaar brengen.

Krab of bijt niet op de korsten. Laat de korstjes er natuurlijk af vallen. Plukken kan littekens, pigmentverlies of een infectie veroorzaken.

Stel uw permanente make-up gedurende 4 weken na de procedure niet bloot aan UV-stralen of zonnebanken. Hierdoor kan het resultaat van je pmu drastisch veranderen. Zonnebank is 4 weken tot na de nabehandeling niet toegestaan.

Gedurende 4 weken na de afspraak geen gezichtsbehandelingen. Botox. chemische behandelingen en microdermabrasie nemen.


Deepliner

 • Dag 1: 2 maal per dag met een vochtig watje schoonmaken
 • Dag 2-3: In de ochtend en avond met alleen water schoonmaken
 • Draag 2 weken na de behandeling geen contactlenzen
 • Laat geen Wimperextensions plaatsen tot 3 weken na de behandeling
 • Geen make-up tot korstjes eraf zijn
 • 3 dagen voor de behandeling dienen de wimperextensions verwijderd te zijn


Wenkbrauwen 

 • Dag 1: 2 maal de wenkbrauwen met een vochtig watje rustig deppen/vegen. Hiermee vang je de wondvocht op en heb je minder kans op grote korstvorming. Hierna 72 uur droog houden.
 • Dag 3-15: De kleur wordt steeds donkerder omdat de korstjes zich gaan vormen. De korstjes mag je er niet afkrabben. Dit zorg voor een slechte genezing. Hierna vallen de korstjes eraf en zullen de wenkbrauwen een stuk lichter worden. Dit hoort bij het genezingsproces. Na 4-6 weken komt de kleur iets terug maar niet zoals dag 1. Daarna kom je terug voor de nabehandeling.


Lippen

 • De eerste 24 uur: De lippen kunnen gevoelig zijn. Er kan wat zwelling en kleine blauwe plekken zijn die slechts 1-2 dagen aanhouden. Het is normaal dat op dag 1 wondvocht vrij komt. Zorg ervoor dat je 2 maal per dag de lippen met een vochtig en schoon wattenschijfje dept en vervolgens insmeert met met de meegegeven zalf. Ook na het eten deppen met een vochtig watje of meegegeven alcoholpads
 • Vanaf de volgende dag: Na het eten, drinken en roken maak je de lippen ook schoon met een vochtig wattenschijfje. De lippen dien je continu vet te houden. Het is niet nodig om te koelen met ijs, maar mag wel. Koelen met een vochtig doekje mag ook
 • De volgende dag wordt de kleur van de lippen donkerder naarmate de korstjes beginnen te vormen, er kan nog steeds wat zwelling of kleine blauwe plekken zijn. De korstjes/velleties vallen binnen 3-10 dagen af.
 • Heb je ooit een koortslip gehad dan is de kans groot dat je dit na de behandeling weer krijgt. We adviseren L-Lysine tabletjes (verkrijgbaar bij de Drogist). Begin minstens 2 weken vóór de behandeling met de tabletten
 • Voordat je naar de (na)behandeling komt adviseren wij 2 dagen voor de nabehandeling de lippen te exfoliëren
Quick Shop